Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Top 10 vragenlijst,

U heeft geheid vragen over een bepaald product, service of aanbieding. Daar willen wij u graag mee helpen. Om u te voorzien van gemak hebben we een lijst met de meest voorkomende vragen over onze producten. Op deze manier wordt u goed voorgelicht en als u nog meer vragen heeft kunt u altijd contact met ons opnemen en zullen wij u van dienst staan.

Onderstaand een lijst met meestgestelde vragen over ons assortiment.

Zwembaden

1 - Wat u zelf kunt doen

Zwemplezier van het zuiverste water begint bij een doordacht watercirculatiesysteem en een goed werkende filterinstallatie. Daarmee legt u de basis voor schoon en helder water. Maar u kunt zelf ook een steentje bijdragen aan de kwaliteit van uw badwater, door regelmatig bladeren uit het water te vissen, ‘s avonds uw bassin af te dekken, uw bad zo nu en dan een grote beurt te geven met een bodemreiniger en de omgeving schoon te houden... Dit reguliere onderhoud verhoogt uw zwemplezier en uw bad ligt er altijd uitnodigend bij voor een frisse duik. Bij gezond zwemwater komt echter meer kijken. Desinfecteren bijvoorbeeld, én een doordachte waterbehandeling. Laten we de feiten eens op een rij zetten.

2 - Algen, bacteriën en verontreinigingen krijgen geen kans

Een verwarmd buitenbad krijgt nogal wat te verwerken. Juist bij zomerse temperaturen voelen bacteriën zich hierin als een vis in het water. Ze vermenigvuldigen zich in een ras tempo. Algen houden eveneens van zonnestralen. Ze zorgen voor een groene aanslag en verkleuren uw zwemwater. Bovendien veroorzaakt algenafzetting de kans op uitglijden. En wat dacht u van haren, huidschilfers en zonnebrandcrème die in uw bad achterblijven? Of bladeren, stof en insecten? Gelukkig hoeft u van dit ongemak geen hinder te ondervinden. Met een juiste waterbehandeling worden verontreinigingen afgevoerd en krijgen algen en bacteriën geen kans. Sterker nog: u bent zeker van een constante kwaliteit zwemwater, en van zwemplezier zonder zorgen.

3 -Enkele begrippen

Om uw zwemwater aantrekkelijk te houden, is een gezonde waterbalans is eerste vereiste. Daar komen we straks op terug. Eerst willen we u vertrouwd maken met enkele begrippen. Ze komen u ongetwijfeld bekend voor. ‘Meten is weten’ geldt in het bijzonder voor gezond zwemwater. Om uw metingen uit te voeren gebruikt u een testset.

4 - Mg/l en parts pro million (p.p.m.)

In uw zwemwater bevinden zich stoffen als chloor en calcium. De concentratie van deze stoffen drukken we uit in Mg/l of p.p.m.: eenduizendste gram per liter.

5 - pH-waarde

Ook deze term klinkt u vast en zeker bekend in de oren. De pH-waarde geeft aan of uw water basisch, neutraal of alkalisch is. Bij een waarde van 7,0 is het water neutraal. Bij meer dan 7,0 pH is het water alkalisch, bij minder dan 7,0 zuur. De waarde mag schommelen tusen 6,8 en 7,8. De ideale waarde is 7,2. De pH-waarde is van belang voor de desinfectie van uw bad. Hoe lager deze waarde, des te beter de desinfectie. Ook bij kalkafzetting en algen is de pH-waarde van belang.

6 - Calciumhardheid en kalkevenwicht

De calciumhardheid geeft het kalkgehalte in uw water aan. Hoe hoger deze waarde, hoe meer kalk in uw bad. En omgekeerd. De normale waarde ligt tussen de 100 en 250 p.p.m (5,5°- 14° dH = Duitse graden hardheid). Zacht water heeft een hardheid van 0 - 145 p.p.m. (0°- 8° dH), middelhard water 145 - 270 p.p.m. (8°- 15° dH) en hard water 270 - 540 p.p.m. (15°- 30° dH). Hoeveel kalk mag er in uw water zitten? Hoe krijgt u helder water en voorkomt u kalkaanslag? Bij een kalkevenwicht is de kalk in uw zwemwater voor 100 procent opgelost. Er is nu geen afzetting van kalk mogelijk. Van troebel water door vlokken is evenmin sprake. Bij dit evenwicht worden de materialen van uw bad niet aangetast.

Sauna's

1 - Wat moet ik doen als ik de sauna voor de eerste keer gebruik?

Je dient de saunastenen af te spoelen onder schoon water. De saunacabine dien je eerst in te stoken, hiervoor is een schema bij de saunacabine bijgeleverd.

2 - Wat is de meest geschikte vloer voor in een sauna?

Wij adviseren i.v.m. hygiëne een gladde niet poreuze vloer te gebruiken, zoals tegels, vinyl of zelfs laminaat, Kortom een vloer welke eenvoudig te reinigen is, Deze hoeft niet hittebestendig te zijn.

3 - Is er en wateraansluiting nodig voor een sauna ?

Nee, het opgieten van water gaat handmatig d.m.v. een emmer en een lepel. Voor een gecombineerde soft-damp oven is er een optie om op het leidingwaternet aan te sluiten.

4 - Heb ik in een sauna een afvoerputje nodig?

Nee, het is beter geen afvoerputje te plaatsen i.v.m. het verdampen van het water in de stankafsluiter, Het water in de afvoerput verdampt, daardoor vervalt de werking van de stankafsluiter en gaat het stinken.

5 - Is er voor een sauna een ontluchting naar buiten nodig?

Nee, de saunacabine zuigt bij de oven lucht aan, deze circuleert in de cabine en wordt weer afgevoerd. Het is echter raadzaam dat u de cabine niet geheel afschermt. Boven de cabine dient er een ontluchting te zijn, zodat er ontluchting plaatsvindt binnen de ruimte waar de saunacabine is geplaatst.

6 - Zijn de panelen van een saunacabine makkelijk te dragen?

Jazeker, de breedte van onze saunapanelen zijn zo gemaakt dat deze panelen eenvoudig door een deur- of trapgat kunnen.

7 - Kan er boven in de saunacabine vocht ontstaan?

Neem een saunacabine is kurkdroog, De oven verwarmt de stenen, deze stenen verwarmen de lucht, daardoor daalt de luchtvochtigheid in de cabine tussen de 5% en 30%. (Een normale huiskamer heeft een luchtvochtigheid tussen de 60% en 70%.)

8 - Dien ik een douche naast de sauna te plaatsen?

Nee, dit is niet nodig, het is voor u echter wel prettig als de douche in de buurt is van de sauna i.v.m. afkoelen.

9 - Wat moet ik zelf doen voor elektrische aansluiting?

Aan elektra heeft u in de meeste gevallen krachtstroom nodig: 400 Volt, 16 Amp. 5 x 2,5 mm2. Bij ovens van 3 kW t/m 3,6 kW kunt u volstaan met: 230 Volt, 16 Amp. 3 x 2,5 mm2. Wij installeren de oven en verlichting binnen de cabine. Ook verzorgen wij de bekabeling van de besturing naar de oven en verlichting. U dient zelf voor een elektromonteur te zorgen die de besturing, de oven en de verlichting aansluit. Voor een correcte installatie adviseren wij u graag.

SPABADEN SAUNA'S BUBBELBADEN ZWEMBADEN VERANDA'S BUITENKEUKENS STOOMCABINES BADKAMERS

Wellness World Helmond, dé leverancier voor al uw wellness-plezier. | Bekijk hier de gebruikersvoorwaarden | © 2012 WG Vormgevers